... a další výhody pro milovníky medicinálních hub...
Pro ty, kteří milují přirozenou hořkou chuť, jsme vyvinuli technologii extraktu čaga bez glycerinu a odstranili veškerý alkohol.
Bez laktózy, bez lepku, bez cukru, Vegan
Přírodní kapky – imunita, trávení, mikrobiom, kardio, cukr, cholesterol
Další biologicky aktivní látky:
Čaga je jedna z nejzdravějších hub na planetě a obsahuje látky s antioxidačními vlastnostmi. Má jedinečné vlastnosti a je bohatý na mnoho užitečných látek, jako je melanin, betulin, triterpeny atd.
U potravin se měří tzv. antioxidační kapacita ORAC (kapacita pohlcování kyslíku). Čím vyšší je jeho hodnota, tím silnější má potravina vlastnosti spojené s oxidačním stresem. Zatímco například černý rybíz má hodnotu ORAC 7701, borůvka má hodnotu ORAC 13427 a divoká čaga má hodnotu ORAC 146700.
Čaga obsahuje velké množství biologicky aktivních látek, více než 250. Čaga je unikátní svým obsahem betulinu a kyseliny betulinové, které přijímá od svého hostitele – břízy. Důležitou složkou čagy jsou polysacharidy včetně beta-glukanů. Čaga obsahuje jak ?(1?3)-glukany, tak (1?6)-glukany.
Steroly, stejně jako cholesterol, obsahují steroidní jádro, často fungují jako fytohormony. Melaninová barviva jsou vytvořena z tyrosinu, který dává plodnicím jejich černou barvu. Melanin je také produkován lidmi a dává barvu očím, vlasům a kůži. Melanin chrání před UV zářením.
Vzhledem k nařízením Evropské Unie a současné legislativě nesmíme u produktů uvádět některé informace. Mezi ně například patří neschválené zdravotní účinky, nebo vědecké studie.
Náš vysoce koncentrovaný extrakt se doporučuje začít s 5-7 kapkami 3x denně, podle toho, jak se cítíte. Poté můžete zvýšit dávku na 10 kapek 3x denně. Dávkování závisí na problému a účelu a lze jej změnit.
Kapky užívejte na lačno 20 - 30 minut před jídlem či 60 minut po jídle.
Kapky extraktu spolkněte a zapijte vodou. Pro maximální účinek držte extrakt pod jazykem. Vhodné také pro přidání do kávy nebo čaje.
Doporučujeme užívat 6 dní v týdnu a 1 den vynechat.
Po 4 týdnech užívání si udělejte 1 týden pauzu, případně po 3 měsících užívání udělejte pauzu 1 měsíc.
Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Uchovávejte mimo dohled a dosah dětí. Skladujte na suchém a temném místě při teplotě 5C – 25C.
Výrobek neobsahuje kofein, lepek, barviva ani cukr.
Před použitím protřepejte.
Po otevření doporučujeme skladovat v lednici a spotřebovat do měsíce.
Čaga podporuje normální funkci imunitního systému
Čaga pomáhá obnovit a udržovat zdravý mikrobiom
Čaga stimuluje vitalitu, zvyšuje vytrvalost a výkon
Čaga napomáhá normální hladině cholesterolu v krvi
Čaga pomáhá udržovat normální hladinu cukru v krvi
Naše houbové doplňky stravy zaručeně neobsahují žádné škodliviny ani nebezpečné látky. Pravidelně provádíme testování několika ukazatelů:
Abychom si byli naprosto jisti nezávadností našich houbových doplňků stravy, sami testujeme substrát, na kterém houby pěstujeme, a sledujeme půdu lesů, kde volně rostoucí funkční houby sbíráme. My mycobiotech SIBIPHARM zaujímáme komplexní přístup k bezpečnosti houbových doplňků stravy. Identifikujeme možné patogeny již ve fázi růstu plísní a v případě potřeby přijmeme vhodná opatření.
Povinné testování nezávadnosti houbových doplňků stravy provádíme ve spolupráci s mezinárodní akreditovanou laboratoří ALS. www.alsglobal.cz
BETA-GLUKANY A DALŠÍ BIOLOGICKY AKTIVNÍ LÁTKY
Jelikož sami pěstujeme houby ve vlastních klimatických komorách a sbíráme funkční houby ve volné přírodě, jsme si jisti kvalitou a přítomností maximálního množství všech biologicky aktivních látek v našich surovinách.
Testování na přítomnost biologicky aktivních látek provádíme ve spolupráci s irskou laboratoří Megazyme. Spolupracujeme a realizujeme společné vědecké projekty v oblasti mykologie a mykofarmaceutiky s předními laboratořemi vysokých škol v ČR a SR.
Extrakce alkoholem je jednou z nejběžnějších metod získávání bioaktivních látek z rostlinných a houbových materiálů. Alkoholy, jako je ethanol, se používají jako rozpouštědlo k extrakci sloučenin, jako jsou polyfenoly, terpenoidy a alkaloidy z houbových surovin. Etanol je považován za bezpečný pro potraviny a je široce používán ve farmaceutickém a potravinářském průmyslu.
Hlavní výhody alkoholové extrakce:
Dobrá kompatibilita s následnými kroky čištění a koncentrace extraktu. I tato metoda má však omezení. Za prvé, alkoholová extrakce vyžaduje dlouhou dobu k dosažení maximálního výtěžku látky. Rovněž je třeba vzít v úvahu potenciální ztrátu sloučenin citlivých na teplo během extrakce za vysokých teplot.
Vodná extrakce je nejekologičtější metodou pro extrakci bioaktivních složek. Používá se k extrakci polysacharidů, proteinů, aminokyselin a některých dalších ve vodě rozpustných sloučenin. Vodná extrakce se používá k získání extraktů z hub, jako je Inonotus oblikuus (čaga), Ganoderma lucidum (reishi) a Lentinula edodes (shiitake), které jsou bohaté na imunomodulační polysacharidy.
Výhody vodné extrakce:
Jednoduchost a dostupnost metody. Hlavní omezení jsou spojena s nízkou účinností extrakce lipofilních a teplotně citlivých látek. Vodná extrakce vyžaduje dlouhou dobu a velký objem vody, což může být problematické z hlediska průmyslového měřítka
Ultrazvuková extrakce je založena na kavitačním efektu, ke kterému dochází, když ultrazvukové vlny dopadnou na kapalinu. Tato metoda umožňuje zničit buněčné stěny hub, zlepšit přístup rozpouštědla k bioaktivním látkám a zvýšit výtěžnost extraktu. Ultrazvuková kavitace je považována za jednu z nejúčinnějších moderních technologií pro extrakci různých typů bioaktivních sloučenin, včetně polysacharidů, fenolů a alkaloidů.
Výhody ultrazvukové extrakce:
Omezením je nutnost použití speciálního drahého vybavení a dodatečného školení personálu